3a edició dels seminaris virtuals organitzats pel Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals « Espai, Poder i Cultura » de la Universitat de Lleida.

Setembre 2022 – Juny 2023.

Per participar-hi i rebre l’enllaç de la videoconferència cal escriure  a : medieval@historia.udl.cat

.

8a SESSIÓ : 18 d’abril de 2023 (17:00h).

.

Sergi Tella : (Universitat de Lleida).

Exercint el poder a la Catalunya Carolíngia.

.

Resum : Ja han passat diverses dècades des que Ramon d’Abadal va escriure les seves obres de referència sobre la Catalunya carolíngia. Des de llavors, s’han produït notables avenços en el coneixement que tenim sobre com era la Catalunya dels segles VIII a X. No obstant això, els seus plantejaments sobre el procés de conquesta i l’establiment de l’autoritat carolíngia sobre aquest territori segueixen sent majoritàriament acceptats, tot i que amb certs matisos. En aquest seminari es presentaran els resultats parcials d’una tesi doctoral que neix de la voluntat d’actualitzar la visió d’aquest procés a la llum dels desenvolupaments historiogràfics que s’han produït en les darreres dècades, a més d’explorar els elements fonamentals que s’han tingut en compte per plantejar aquesta nova formulació de s’exercia el poder als comtats catalans des de la conquesta franca a l’any 888.

.

Enllaç de la sessió :   

https://eu.bbcollab.com/guest/a521973492534a57baff4e5da5339b2f

.

Accés lliure sense preinscripció prèvia.

.


Programa

medieval.udl.cat

.


.

Le 18 avril 2023 (17h00) :

.

Sergi Tella : (Universitat de Lleida).

Exercer le pouvoir en Catalogne carolingienne.

.

Le lien vers la vidéoconférence se trouve ci-dessus.

.

.